Connect with us

Legfrissebb híreink

Őrjöngött és az utcára dobálta szobájának berendezéseit egy férfi az egyik makói hotelben

Published

on

Egy román férfival szemben javasoltak vádemelést a Makói Rendőrkapitányság nyomozói, mert egy szálloda szobájának berendezéseit az utcára dobálta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. december 16-án hajnalban, egy makói hotel szobájának a berendezéseit megrongálta. A feltételezett elkövető tükröt és törölközőket dobált az utcára, majd egy cserepes virág földjét is magára kente.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy úgy érezte, valaki ciánnal megmérgezte. Vele szemben garázdaság miatt indult eljárás.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították. (Police.hu)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Egyetlen éjszaka alatt leszaggatták dr. Kiss Attila vásárhelyi plakátjait

Published

on

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Egy éjszaka alatt ismeretlenek leszaggatták dr. Kiss Attila, a Jobbik képviselőjelöltjének plakátjait Hódmezővásárhelyen.

Az esetről Márki-Zay Péter számolt be Facebook oldalán: “Érdekes, hogy már a február 25-i választás előtt is csak az én plakátjaim tűntek el, lettek felülragasztva, letépkedve ebben a biztonságos és alaposan bekamerázott városban. Ha Lázár János akkori választási kampányának eredményéből indulok ki, most is egyre valószínűbb Kiss Attila győzelme…”

A polgármester szerint a vásárhelyiek egyszer már bebizonyították, hogy az aljas módszerekkel, elnyomással és hazudozással bátran szembeszállnak.

Márki-Zay posztját az alábbi ösztönző mondattal zárta:

“Mindannyian menjünk el április 8-án is és számoljuk fel a lopást és megfélemlítést!”

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarkizaypeter%2Fposts%2F164497170924276&width=500

Continue Reading

Legfrissebb híreink

A beruházások nem állnak meg, ha más lesz a parlamenti képviselő

Published

on

Ha dr. Kiss Attila képviselheti a térséget április 8. után, akkor sem maradnak el és nem maradnak félbe a beruházások, Pitvaroson sem – többek között erről is szó volt a keddi fórumon, amin részt vett Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere is.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a migráció kapcsán kifejtette: nem csak Fidesz tudja megvédeni az országot, hanem Magyarország mindenkori kormányának kötelessége ez. Éppen ezért a Jobbik sem bontaná le a kerítést és nem engedne be migránsokat.

Elmondta, neki és pártjának mindenre kiterjedő programja van:

  • az egészségügyi rendszerre többet kell költeni;
  • a nagyon alacsony nyugdíjakat nagy mértékben kell emelni;
  • nagyszabású bérfelzárkóztatást kell elindítani, akár a bérunió segítségével;
  • a férfiaknak is meg kell adni a 40 év munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét;
  • a fiataloknak fecskelakásokat kell építeni;
  • a mezőgazdaságot újra kell gondolni
  • és be kell vezetni az egynapos autópálya matricát.

Fotó: Makói Csípős

A fórumot egyébként élőben közvetítették Márki-Zay Péter Facebook oldalán is. A videót beágyaztuk:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarkizaypeter%2Fvideos%2F164644384242888%2F&show_text=0&width=560

Lakossági kérdésre elhangzott: azok a beruházások, amelyek a falu érdekét szolgálják, azok egy esetleges kormányváltás után is megmaradnak, így az egészségház és az útfelújítás megléte sincs veszélyben, bárki is lesz a képviselő.

“A pitvarosiak sokat láthatták Lázár Jánost az elmúlt hetekben, mi Vásárhelyen viszont egyre kevesebbet az időközi választás óta”

– fogalmazott Márki-Zay Péter. Az újonnan megválasztott polgármester elárulta: sokáig a Fideszre szavazott, voltak jó intézkedéseik, viszont nem ő hagyta el a Fideszt, hanem fordítva.

A gyűlöletkeltő kampány közepette 2.300 menekültet engedtek be titokban, plusz zajlott a letelepedési kötvények árusítása. A kötvények árából ezer egészségházat lehetne építeni Pitvaroson – csakhogy értsük, mekkora biznisz volt ez. Márki-Zay elmondta, hogy Vásárhely példát mutatott, ha pedig országosan is változás lesz, akkor a jelenlegi elit börtönbe fog kerülni. (via. MCsipos.hu)

Continue Reading

Egyéb kategória

Meghosszabbították a Szegedi Tudományegyetem 10 milliós összértékű ösztöndíjának jelentkezési határidejét

Published

on

A nagy érdeklődés miatt az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira tovább, április 5-én délig lehet jelentkezni. A közel 10 millió forint összértékű elismerések fontos részét képezik a vállalati ösztöndíjak, amelyek közül minden kar tehetséges hallgatói megtalálhatják a nekik szóló lehetőséget.

A saját szakterületükön kiemelkedő hallgatók a Kiválósági lista vagy a vállalati ösztöndíjak, a hátrányos helyzetű SZTE-sek pedig az Esélyegyenlőségi Ösztöndíjak által összesen közel 10 millió forintra pályázhatnak. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az SZTE Tehetségpont április 5-én 12 óráig meghosszabbította a jelentkezési határidőt, hogy minden egyetemistának legyen lehetősége pályázni.

És hogy miért érdemes jelentkezni? A vállalatok, vállalatvezetők elmondták.

A tehetség a jövő záloga

Nagyvállalati környezetben biztosít leendő ösztöndíjasainak a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. kiemelkedő szakmai fejlődési utat. Bessenyei Zsolt Élelmiszeripari HR vezető elmondta, mely másodéves élelmiszermérnök- vagy gépészmérnök-hallgatók jelentkezését várják 150-150 ezer forint értékű ösztöndíjaikra.

Nemzetközi környezetben az EPAM-nál

A bölcsészettudományi és a természettudományi kar hallgatóinak is hirdetett ösztöndíjat az Epam Systems Kft. összesen 800 ezer forint értékben. A szegedi vállalatnál mindig is fontos szerepet kapott a társadalmi felelősségvállalás, hogy egy fenntartható szakmai közösséget teremthessenek.

Ők fogják formálni egy-egy szakma jövőjét

A Dóm Patika szeretné a szakmák, különösen a gyógyszerészet társadalmi megbecsülését növelni, ezért alapított ösztöndíjat az SZTE Tehetségpontnál, amelyre minden legalább másodéves egyetemista pályázhat. Dr. Herczegfalvi Csanád, a patika vezetője szerint az nyerhet a legjobb eséllyel, aki szereti szakmáját és jobbá tenné hivatását.

Munkahely a ContiTechnél

Összesen 250 ezer forintos támogatást nyerhet el a ContiTech Rubber Industrial Kft. ösztöndíjára pályázó hallgatók egyike. A régió egyik jelentős munkaadója a tudásalapú társadalom megteremtésén fáradozik, ennek keretében gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.

Az SZTE Tehetségpont idén is, csakúgy, mint a korábbi években, a Szegedi Tudományegyetem jelentős eredményeket elért hallgatóit szeretné támogatni ösztöndíjai, valamint számos szegedi, tehetséggondozás iránt elkötelezett nagyvállalat segítségével. A Kiválósági ösztöndíjak keretében az universitas több tucat hallgatója részesülhet 20 és 100 ezer forint közötti támogatásban, míg a vállalatok is számos elismerést adnak át, amelyek közül minden kar hallgatója megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiírást.

A további pályázati kiírások és a részletek ezen a címen érhetők el.

Continue Reading

Facebook

Trending

www.000webhost.com