Connect with us

Uncategorized

Több mint tizenegymillió forintot nyertek a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek

Published

on

Csongrád megyében összesen tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. A megyei egyesületek idén több mint tizenegy millió forinttal gazdagodnak.

A 2016-os pályázati összegből ebben az évben is többek között különféle tűzoltó-technikai eszközökre, felszerelésekre, működési költségekre, védőruházatra, valamint a tagok oktatására költhetnek az egyesületek. A megyei önkéntes egyesületek képviselői 2016. december tizenkilencedikén vették át az eszközöket, összesen több mint hatmillió forint értékben. A szegedi tűzoltó-parancsnokság szertárában megtartott rendezvényen Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató megköszönte az önkéntesek idei évben végzett munkáját. A tábornok kiemelte, hogy az egyesületek minél több pályázaton vegyenek részt a jövőben, hiszen fejlődésük, fejlesztésük hozzájárul a hatékony beavatkozásokhoz.

A helyszínen átvett motoros láncfűrészek, a védőruházatok, a poroltó készülékeken, a tömlőkön felül az egyesületek több millió forint értékben nyertek pénzt szertárépítésre, működési költségekre, oktatásra, vagy éppen EDR rádiók megvásárlására, amelyet a 2017-es évben költhetnek el az előírt fejlesztésekre.

Hallai Zsolt tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő is megköszönte az önkéntesek eddigi munkáját, majd az egyesületek képviselői hivatalosan is átvehették a felszereléseket.

Az eszközök átadását követően az egyesületek vezetői oktatáson vettek részt, ahol megismerkedhettek az önkénteseket érintő változásokkal, fejlesztésekkel. Ménesi Zoltán tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő ismertette a közösségi szolgálattal kapcsolatos teendőket és tapasztalatokat, valamint a téli felkészítés jelenlegi állapotát és az aktuális feladatokat.
Hallai Zsolt tű. alezredes a hivatásos egységekkel közösen végzett beavatkozások szempontjából értékelte a 2016-os év eseményeit, tapasztalatait, majd kitért a szabadterületi tűzesetek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére és az azokkal kapcsolatban végzett beavatkozásokra. A pályázattal és az elszámolással kapcsolatos tapasztalatokat pedig Pálfiné Csóti Zsuzsanna tű. százados ismertette az önkéntes egyesületek vezetőinek.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Uncategorized

Letette polgármesteri esküjét Márki-Zay Péter – Lázár János mindeközben szánkózni ment

Published

on

Letette polgármesteri esküjét Márki-Zay Péter. Lázár János miniszter az esemény helyett inkább elment szánkózni.

Ma délelőtt letette polgármesteri esküjét és átvette megbízólevelét Hódmezővásárhely újonnan megválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter. Az eseményt Vásárhelyi TV-n kívül még a város első embere is élőben közvetítette Facebook oldalán.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarkizaypeter%2Fvideos%2F158005658240094%2F&show_text=0&width=560

Márki-Zay megígérte, hogy az összes vásárhelyi lakost fogja képviselni, és békejobbot nyújt mindenkinek, még azoknak is, akik a kampány alatt vele szemben álltak.

Lázár János inkább szánkózni ment

Lázár János miniszter és egyben országgyűlési képviselő, aki eddig aktívan igyekezett részt venni a vásárhelyi ügyekben, most inkább kihagyta a beiktatási eseményt. Ahogy a pénteken alapított Facebook oldalára közzétett videójában elmondta, két meghívást kapott ezen a napon, egyrészről a vásárhelyi önkormányzat invitálta a polgármester munkakezdési rendezvényére, másrészről fiai hívták meg őt egy közös szánkózásra. Ő az utóbbit választotta.

Continue Reading

Uncategorized

Átszakította a szalagkorlátot egy teherautó az M43-ason

Published

on

Anyagi káros baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az M43-as autópálya mind a Szeged, mind az országhatár felé vezető oldalán, Kövegy térségében.

Egy tehergépkocsi szalagkorlátnak ütközött 2018. március 2-án 15 óra 30 perckor az M43-as autópálya 52-es kilométerszelvényében, az országhatár felé vezető oldalon, majd átszakította azt. A balesetben senki nem sérült.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a sztráda balesettel érintett szakaszán, a Csanádpalota felé vezető oldalon a külső sávot, a Szeged felé tartó oldalon a belső sávot lezárták.

A rendőrség kéri a járművezetők fokozott figyelmét és türelmét!

Continue Reading

Uncategorized

Kiraboltak egy utast az egyik Szegedre tartó vonaton – egy nap alatt elcsípték a tetteseket

Published

on

A rendőrök a feljelentéstől számított 24 órán belül elfogták azt a két férfit, akik kiraboltak egy utast a Budapestről Szegedre tartó vonaton. A feltételezett elkövetőket a szegedi nyomozók őrizetbe vették.

A gyanúsítottak 2018. február 28-án 13 óra körül, Nagykőrös és Kecskemét között, a személyszállító szerelvény egyik kabinjában azzal fenyegették meg a sértettet, hogy „elvágják a torkát”, ha nem ad nekik pénzt. Az utas eleget tett az elkövetők követelésének, akik ezután Kecskeméten leszálltak a vonatról.

A Csongrád megyei nyomozók, együttműködve a Bács-Kiskun, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség rendőreivel a feljelentéstől számított 24 órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével két nagykőrösi férfi gyanúsítható megalapozottan.

Őket 2018. március 1-jén 16 óra körül Kecskeméten igazoltatták és elfogták. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két 19 éves férfit. Ellenük rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrök a terhelteket őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. (Police.hu)

Continue Reading

Facebook

Trending

www.000webhost.com