Pert nyert Márki-Zayné Vincze Felícia az Origo és a pestisrácok.hu ellen

Hirdetés
Pert nyert Márki-Zayné Vincze Felícia az Origo és a pestisrácok.hu ellen
Hirdetés

Az idei év legméltánytalanabb és legocsmányabb karaktergyilkosságát egyértelműen a lakájmédia követte el, mégpedig Hódmezővásárhely polgármesterének felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia ellen.

Mint ismeretes, a szülésznőként dolgozó hétgyermekes édesanya egy olyan perben volt tanú, ami egy csecsemő halálában a szülők felelősségét tárgyalta. A perben való megjelenése hihetetlen sajtófigyelmet kapott, és elképesztő történetek kezdtek keringeni a virtuális térben, amit a helyi fideszes média is előszeretettel idézett. Ha a vásárhelyiek nem fogyasztottak volna elektronikus sajtót, akkor a biztonság kedvéért a postaládáikba is bedobták a rágalmakkal teli szórólapokat. Mára a praxisát – a születésházzal együtt – kénytelen volt bezárni. Természetesen a rágalmakat lehozó sajtótermékeket beperelték, kérték az igazság közlését.

Oldalunk megtudta, hogy újabb két perben adott igazat a bíróság Márki-Zayné Vincze Felíciának. Ezt a szöveget keressék az Origón:

Az általunk szerkesztett www.origo.hu internetes portálon a 2019. február 7. napján megjelent „Botrányos pénzügyi beszámoló Márki-Zay bábacégénél: eltűnt a bevétel fele” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Márki-Zay bábacégénél eltűnt a bevétel fele, valamint, hogy Márki-Zay Péter és felesége otthonszüléseket lebonyolító cégének a beszámolója nem a valós adatokat tartalmazza.”

Ezt a szöveget köteles lehozni az Origo, merthogy a bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, azaz első és másodfokon is Márki-Zayné Vincze Felícia megnyerte az Origo elleni sajtópert.

Rosszabbul járt a pestisrácok.hu

Füssy Angéla újságíró a pestisracok.hu berkeiben, mottója pedig minden cikke mellett megjelenik: „Ha elég makacsok vagyunk, és persze kitartók, csak azért sem elengedve a sztorit, akkor hozzájárulhatunk az igazság diadalához!” Nos, Angéla olyannyira nem „engedte el” „a sztorit”, hogy amikor elsőfokon a bíróság elutasította azt a keresetet, amiben a
szülésznő helyreigazítást kért – nagy csinnadrattával lehozták, hogy lámlám, nekik volt igazuk. Azt elfelejtették közölni, hogy a bíróság csak azért utasította el a helyreigazítási kérelmet, mert a kérelemhez csatolt meghatalmazások fokozott biztonságú elektronikus aláírással nem voltak ellátva. Vagyis nem tartalmi, hanem formai hibáért. De legalább jól
leírhatták még egyszer a hazugságokat.

A helyreigazítás amúgy így hangzott volna:

„Helyreigazítás: Valótlanul híreszteltük, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia engedély és honosított diploma nélkül vezetett le otthonszüléseket. Ezzel szemben a valóság az, hogy a »Te Szülésed Kft.«, valamint annak alkalmazásában álló Márki-Zayné Vincze Felícia rendelkezett és rendelkezik az otthonszülések lebonyolításához szükséges és jogszabályok által megkövetelt engedélyekkel.”

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét most hatályon kívül helyezte és az elsőfokú bíróságot új eljárásra és új határozat hozatalára utasítja. Addigis hatályon kívül helyezték a végzést, és megállapították, hogy szabályszerűen küldték meg a helyreigazítást az alperesnek.

Vagyis mégsincs formai hiba.

Bízunk abban, hogy a valódi igazság diadala érvényesül majd ebben az esetben is.

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Hirdetés