Nincs meglepetés, idén is a felcsúti focira jut a legtöbb közpénz

Hirdetés
Nincs meglepetés, idén is a felcsúti focira jut a legtöbb közpénz
Hirdetés

A 2019/2020-as évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 1,12 milliárd forintnyi taotámogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – írja az Mfor.hu. Ezzel várhatóan idén is az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt alapítványnak juthat a legtöbb közpénz a labdarúgással foglalkozó szervezetek közül – teszi hozzá a G7 gazdaság portál.

Az 1,12 milliárd nem a legmagasabb összeg a közel 1200 elfogadott sportfejlesztési programmal rendelkező klub és futballvállalkozás támogatásait összesítő listán. A jelenleg második helyen álló Gyirmót például kevesebb, mint harmadennyi közpénzhez juthat, a negyedik Ferencváros pedig kevesebb mint a negyedét kaphatja taotámogatásként.

Nem biztos ugyanakkor, hogy ez a végső összeg, a nagyobb támogatásokat ugyanis sokszor több részletben hagyják jóvá. A felcsúti alapítványnál volt olyan, hogy közel 3 milliárddal ugrott meg az elsőre közölt összeg. Az alapítvány a taorendszer bevezetése óta összesen 23 milliárd forint közpénzhez jutott, vagyis a sporttámogatásban érdekelt cégek az államkassza helyett ennyi pénzt utaltak Felcsútra.

A rekordévben a 7 milliárdot közelítette a jóváhagyott támogatás – emlékeztet a G7. Mások mellett ebből épült a Pancho Aréna, a Makovecz-stílusú kazánház és a minden extrával felszerelt helyi sportcsarnok is.

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés