Márki-Zay Makón: roma felzárkóztatás, ügynökakták, választási csalás, fizetésemelés

Hirdetés
Márki-Zay Makón: roma felzárkóztatás, ügynökakták, választási csalás, fizetésemelés
Hirdetés

Makón tartott lakossági fórumot Márki-Zay Péter, az ellenzék közös kormányfő-jelöltje és a vásárhelyi-makói körzet országgyűlési képviselője kedden a helyi Kossuth Körben. 

Elmondta, kormányváltás esetén nem lesz politikai tisztogatás. Ez azért lesz így, mert – mint mondta, – túl szegény ez az ország, hogy elküldjék azt, aki ért ahhoz, amivel foglalkozik. ,,A tolvajokat viszont bíróság elé állítjuk” – tette hozzá.

Amikor a romák felzárkóztatásáról kérdezték Márki-Zayt, azt mondta: amikor Kanadában élt, megtapasztalta, milyen kisebbségben lenni, hiszen akkor ő bevándorlónak számított, és bár tudott angolul, akcentusa volt, tudták, hogy külföldi. Szerinte ugyanakkor a romák elleni előítéletek megszüntetése egyrészt a szív kérdése is. Továbbá stratégiai ügy is, hogy a romák egyenjogúságát biztosítsák, mert 2050-re lehetséges, hogy akkor megszülető gyerekek fele roma lesz. „A haza sorsa megpecsételődött, ha nem tudjuk őket felemelni, ez stratégiai ügy.”

Márki-Zay ezúttal is egymilliós jutalmat ajánlott annak, aki bizonyítékkel leplezi majd le a Fidesz esetleges választási csalásait. Arról is beszélt, hogy kormányváltás esetén jelentős fizetésemelést kell adni a rendőröknek, a pedagógusoknak, az egészségügyi szakdolgozóknak. ,,Annyit, amennyi megállítja az elvándorlást.” Hozzátette: amíg a Tescoban egy árufeltöltő többet keres, mint egy tanár, addig lesz elvándorlás. Megjegyezte: ő egy átlagemelést tervezne, de külön jutalmat is adna, aki ,,részt vesz a cigányok felzárkóztatásában.” Szerinte az is jó lenne, ha a gyerekek ne könyvekkel zsúfolt táskákkal mennének iskolákba, hanem csak egy tablettel.

További kérdésre azt is mondta Márki-Zay: nyilvánosságra hozzák majd az ügynökaktákat. Az ország legnagyobb problémájának a kivándorlást nevezte az ellenzéki politikus. Hozzátette: haza kell hívni azokat, akik nyugatra mentek dolgozni.


(24.hu)

 

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Hirdetés