Lázár János nem jött el Makóra, Csanád vármegye egykori központjába június 4-én

Hirdetés
Lázár János nem jött el Makóra, Csanád vármegye egykori központjába június 4-én
Hirdetés

A makói trianoni megemlékezés helyett feleségével és gyermekeivel a szegedi dómban, Kiss-Rigó László püspök miséjén vett részt. Pedig magát a megye átnevezését is ő kezdeményezte.

A parlament még 2017-ben elfogadta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője javaslatát a névváltoztatásról. A szimbolikus jelentőségű lépést akkor azzal indokolták, hogy a mai Csongrád megye területének egy részét az 1950-ben megszüntetett Csanád megye területe teszi ki, amely, Csongráddal egyetemben, egyidős a magyar államisággal. Az átnevezés így éppen június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján történt meg.

A kormány korábban azt közölte, hogy a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

A megye határain 34 közúti táblát cseréltek ki, ezek egyikét a 451-es úton, a Csongrádhoz közeli Gátérnél csütörtökön Lázár János országgyűlési képviselő segített lecserélni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak.

(Fotó: szeged-csanad.hu)

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés