Ismét fel lehet szállni az első ajtón és lehet jegyet venni a sofőrtől

Hirdetés
Ismét fel lehet szállni az első ajtón és lehet jegyet venni a sofőrtől
Hirdetés

Részben helyreáll a korábbi rend – közölte a Volánbusz Zrt.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és – az utasokat, autóbusz-vezetőket egyaránt védő – szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával. Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni az autóbusz-vezetőnek. Ezeken a járatokon nem állítanak fel a járművezetőt elhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni. Utazás során az orr és száj eltakarása kötelező, ezért viseljetek maszkot, sálat vagy kendőt! – írja a busztársaság.

Az utazás során továbbra is be kell tartani a másfél méteres védőtávolságot, ezért az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz 30 százalékos járatkihasználtság felett kisegítő buszokat indít.

A helyközi (elővárosi, regionális, országos) járatok továbbra is tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint indulnak.

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés