Connect with us

Egyéb kategória

Szeretnénk kikérni az olvasók véleményét

Published

on

Többször halottuk már, hogy van aki nem nézi jó szemmel, hogy a 21. századi Poszeidón, a gazdasági világ egyértelműnek vett királya, Soros György vigyorog a borítóképünkön.

Ezért most feltesszük a kérdést: szerinted menjen vagy maradjon Gyuri bácsi?


Levegyük a vezért a borítóképünkről?
Igen, nem szeretném Soros Györgyöt ott látni
Nem, szerintem menő
Created with QuizMaker

Válaszaitokat 2019.04.15-én 12:00-tól 17:00-ig várjuk. A 17:00-i állás szerint dől el Gyuri Bácsi sorsa a Hagymás Nemzedéken. A borítóképről való levétel nem teljesen jelenti az oldalról való eltűnést. Ha már órákig szenvedtünk a megrajzolásával, akkor lejjebb még engedjétek meg légyszi, hogy előforduljon. 🙂

(A cikkben szereplő jelzőkre nincs bizonyíték, így azok a valóságnak nem felelnek meg)

Egyéb kategória

Újra visszatért a Hagymás Nemzedék eredeti webcímén!

Published

on

By

Mostantól hivatalosan is a régi webcímén fut Hagymás Nemzedék hírportál. Az oldal még tesztüzemben megy, de végre a hírek mostantól ide kerülnek majd fel.

A szolgáltatónkkal akadt kisebb nézeteltérésünk után végre egy új szerveren a régi webcímén is fut a Hagymás Nemzedék hírportál. Még nagyon sok munkálat elé nézünk (pl. a honlap teljes magyar nyelvűre való fordítása), melyek még az elkövetkezendő hetekben lesznek elvégezve. Mivel a hírportál nem gazdasági nyereség céljából üzemel, így bevételre sem tesz szert – ebből adódóan nem alkalmaz főállású szerkesztőket – , így a főszerkesztőre hárul minden webes feladat. Ennek köszönhetően a weblap teljes elkészülése sok időbe fog telni.

De ettől függetlenül továbbra is színes és független hangvételű hírekkel fogjuk megtölteni a még üresen álló rovatainkat.

Continue Reading

Egyéb kategória

Húsvéti határforgalomra készül a rendőrség

Published

on

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt ugyanis megnövekvő tranzitforgalom várható a határátkelőhelyeken.

Az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke Közúti Határátkelőhelyet, melyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen a hétvégén, csütörtöktől egészen kedd hajnalig szintén lehet 30-120 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

A rendőrség az alábbit tanácsolja az utazni készülőknek:

Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről.

Indulás előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkezik.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

(via. Police.hu)

Continue Reading

Egyéb kategória

Meghosszabbították a Szegedi Tudományegyetem 10 milliós összértékű ösztöndíjának jelentkezési határidejét

Published

on

A nagy érdeklődés miatt az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira tovább, április 5-én délig lehet jelentkezni. A közel 10 millió forint összértékű elismerések fontos részét képezik a vállalati ösztöndíjak, amelyek közül minden kar tehetséges hallgatói megtalálhatják a nekik szóló lehetőséget.

A saját szakterületükön kiemelkedő hallgatók a Kiválósági lista vagy a vállalati ösztöndíjak, a hátrányos helyzetű SZTE-sek pedig az Esélyegyenlőségi Ösztöndíjak által összesen közel 10 millió forintra pályázhatnak. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az SZTE Tehetségpont április 5-én 12 óráig meghosszabbította a jelentkezési határidőt, hogy minden egyetemistának legyen lehetősége pályázni.

És hogy miért érdemes jelentkezni? A vállalatok, vállalatvezetők elmondták.

A tehetség a jövő záloga

Nagyvállalati környezetben biztosít leendő ösztöndíjasainak a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. kiemelkedő szakmai fejlődési utat. Bessenyei Zsolt Élelmiszeripari HR vezető elmondta, mely másodéves élelmiszermérnök- vagy gépészmérnök-hallgatók jelentkezését várják 150-150 ezer forint értékű ösztöndíjaikra.

Nemzetközi környezetben az EPAM-nál

A bölcsészettudományi és a természettudományi kar hallgatóinak is hirdetett ösztöndíjat az Epam Systems Kft. összesen 800 ezer forint értékben. A szegedi vállalatnál mindig is fontos szerepet kapott a társadalmi felelősségvállalás, hogy egy fenntartható szakmai közösséget teremthessenek.

Ők fogják formálni egy-egy szakma jövőjét

A Dóm Patika szeretné a szakmák, különösen a gyógyszerészet társadalmi megbecsülését növelni, ezért alapított ösztöndíjat az SZTE Tehetségpontnál, amelyre minden legalább másodéves egyetemista pályázhat. Dr. Herczegfalvi Csanád, a patika vezetője szerint az nyerhet a legjobb eséllyel, aki szereti szakmáját és jobbá tenné hivatását.

Munkahely a ContiTechnél

Összesen 250 ezer forintos támogatást nyerhet el a ContiTech Rubber Industrial Kft. ösztöndíjára pályázó hallgatók egyike. A régió egyik jelentős munkaadója a tudásalapú társadalom megteremtésén fáradozik, ennek keretében gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.

Az SZTE Tehetségpont idén is, csakúgy, mint a korábbi években, a Szegedi Tudományegyetem jelentős eredményeket elért hallgatóit szeretné támogatni ösztöndíjai, valamint számos szegedi, tehetséggondozás iránt elkötelezett nagyvállalat segítségével. A Kiválósági ösztöndíjak keretében az universitas több tucat hallgatója részesülhet 20 és 100 ezer forint közötti támogatásban, míg a vállalatok is számos elismerést adnak át, amelyek közül minden kar hallgatója megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiírást.

A további pályázati kiírások és a részletek ezen a címen érhetők el.

Continue Reading

Facebook

Trending

www.000webhost.com