Connect with us

Egyéb kategória

Húsvéti határforgalomra készül a rendőrség

Published

on

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt ugyanis megnövekvő tranzitforgalom várható a határátkelőhelyeken.

Az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke Közúti Határátkelőhelyet, melyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen a hétvégén, csütörtöktől egészen kedd hajnalig szintén lehet 30-120 perc várakozás kialakulásával számolni a személyforgalomban.

A rendőrség az alábbit tanácsolja az utazni készülőknek:

Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről.

Indulás előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkezik.

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

(via. Police.hu)

Egyéb kategória

Szeretnénk kikérni az olvasók véleményét

Published

on

Többször halottuk már, hogy van aki nem nézi jó szemmel, hogy a 21. századi Poszeidón, a gazdasági világ egyértelműnek vett királya, Soros György vigyorog a borítóképünkön.

Ezért most feltesszük a kérdést: szerinted menjen vagy maradjon Gyuri bácsi?


Levegyük a vezért a borítóképünkről?
Igen, nem szeretném Soros Györgyöt ott látni
Nem, szerintem menő
Created with QuizMaker

Válaszaitokat 2019.04.15-én 12:00-tól 17:00-ig várjuk. A 17:00-i állás szerint dől el Gyuri Bácsi sorsa a Hagymás Nemzedéken. A borítóképről való levétel nem teljesen jelenti az oldalról való eltűnést. Ha már órákig szenvedtünk a megrajzolásával, akkor lejjebb még engedjétek meg légyszi, hogy előforduljon. 🙂

(A cikkben szereplő jelzőkre nincs bizonyíték, így azok a valóságnak nem felelnek meg)

Continue Reading

Egyéb kategória

Újra visszatért a Hagymás Nemzedék eredeti webcímén!

Published

on

By

Mostantól hivatalosan is a régi webcímén fut Hagymás Nemzedék hírportál. Az oldal még tesztüzemben megy, de végre a hírek mostantól ide kerülnek majd fel.

A szolgáltatónkkal akadt kisebb nézeteltérésünk után végre egy új szerveren a régi webcímén is fut a Hagymás Nemzedék hírportál. Még nagyon sok munkálat elé nézünk (pl. a honlap teljes magyar nyelvűre való fordítása), melyek még az elkövetkezendő hetekben lesznek elvégezve. Mivel a hírportál nem gazdasági nyereség céljából üzemel, így bevételre sem tesz szert – ebből adódóan nem alkalmaz főállású szerkesztőket – , így a főszerkesztőre hárul minden webes feladat. Ennek köszönhetően a weblap teljes elkészülése sok időbe fog telni.

De ettől függetlenül továbbra is színes és független hangvételű hírekkel fogjuk megtölteni a még üresen álló rovatainkat.

Continue Reading

Egyéb kategória

Meghosszabbították a Szegedi Tudományegyetem 10 milliós összértékű ösztöndíjának jelentkezési határidejét

Published

on

A nagy érdeklődés miatt az SZTE Tehetségpont ösztöndíjaira tovább, április 5-én délig lehet jelentkezni. A közel 10 millió forint összértékű elismerések fontos részét képezik a vállalati ösztöndíjak, amelyek közül minden kar tehetséges hallgatói megtalálhatják a nekik szóló lehetőséget.

A saját szakterületükön kiemelkedő hallgatók a Kiválósági lista vagy a vállalati ösztöndíjak, a hátrányos helyzetű SZTE-sek pedig az Esélyegyenlőségi Ösztöndíjak által összesen közel 10 millió forintra pályázhatnak. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az SZTE Tehetségpont április 5-én 12 óráig meghosszabbította a jelentkezési határidőt, hogy minden egyetemistának legyen lehetősége pályázni.

És hogy miért érdemes jelentkezni? A vállalatok, vállalatvezetők elmondták.

A tehetség a jövő záloga

Nagyvállalati környezetben biztosít leendő ösztöndíjasainak a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. kiemelkedő szakmai fejlődési utat. Bessenyei Zsolt Élelmiszeripari HR vezető elmondta, mely másodéves élelmiszermérnök- vagy gépészmérnök-hallgatók jelentkezését várják 150-150 ezer forint értékű ösztöndíjaikra.

Nemzetközi környezetben az EPAM-nál

A bölcsészettudományi és a természettudományi kar hallgatóinak is hirdetett ösztöndíjat az Epam Systems Kft. összesen 800 ezer forint értékben. A szegedi vállalatnál mindig is fontos szerepet kapott a társadalmi felelősségvállalás, hogy egy fenntartható szakmai közösséget teremthessenek.

Ők fogják formálni egy-egy szakma jövőjét

A Dóm Patika szeretné a szakmák, különösen a gyógyszerészet társadalmi megbecsülését növelni, ezért alapított ösztöndíjat az SZTE Tehetségpontnál, amelyre minden legalább másodéves egyetemista pályázhat. Dr. Herczegfalvi Csanád, a patika vezetője szerint az nyerhet a legjobb eséllyel, aki szereti szakmáját és jobbá tenné hivatását.

Munkahely a ContiTechnél

Összesen 250 ezer forintos támogatást nyerhet el a ContiTech Rubber Industrial Kft. ösztöndíjára pályázó hallgatók egyike. A régió egyik jelentős munkaadója a tudásalapú társadalom megteremtésén fáradozik, ennek keretében gyakorlati képzést is nyújt a hallgatóknak.

Az SZTE Tehetségpont idén is, csakúgy, mint a korábbi években, a Szegedi Tudományegyetem jelentős eredményeket elért hallgatóit szeretné támogatni ösztöndíjai, valamint számos szegedi, tehetséggondozás iránt elkötelezett nagyvállalat segítségével. A Kiválósági ösztöndíjak keretében az universitas több tucat hallgatója részesülhet 20 és 100 ezer forint közötti támogatásban, míg a vállalatok is számos elismerést adnak át, amelyek közül minden kar hallgatója megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiírást.

A további pályázati kiírások és a részletek ezen a címen érhetők el.

Continue Reading

Facebook

Trending

www.000webhost.com