A járvány okozta gazdasági nehézségek hatványozottan érinthetik Makót

Hirdetés
A járvány okozta gazdasági nehézségek hatványozottan érinthetik Makót
Hirdetés

Zeitler Ádám, jobbikos önkormányzati képviselő interjút adott az mcsipos.hu oldalnak. Ebben beszélt arról is, hogyan látja az idei évet gazdasági szemszögből. A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Farkas Éva Erzsébet bejelentette, hogy ,,mélységesen zuhanni fog az önkormányzat adóbevétele“. Mekkora problémát jelent, hogy az egyébként is visszafogott makói költségvetésből még több 100 millió forint hiányzik majd idén?

Az idei év költségvetésével kapcsolatos problémák már a járvány megérkezése előtt felmerültek. Sajnos ennek következtében a járvány okozta gazdasági nehézségek hatványozottan érinthetik Makót, de ennek pontos mértékét szerintem most még nehéz megbecsülni. Próbálom követni a gazdasági elemzők, szakértők véleményét, kinek mi az álláspontja azzal kapcsolatban, hogy mennyire mély és milyen hosszú gazdasági válságra kell készülni. Ha megvizsgáljuk, hogy Makó és a Makón élők anyagi helyzetét mely gazdasági ágazatok fejlődése befolyásolja leginkább, akkor látjuk, hogy az autóipar és annak kiszolgáló ágazatai, valamint a turizmus is fontos szereplők. Sajnos ezen a két területen nagyon komoly visszaesést jósolnak a szakértők. Nehéz időszakra kell felkészülni.

(Fotó: Zeitler Ádám/Facebook)

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés