Megtagadta a vallomást a makói kettős gyilkos – ügyvédje szerint kezeltetni kellene

Hirdetés
Megtagadta a vallomást a makói kettős gyilkos – ügyvédje szerint kezeltetni kellene
Hirdetés

Megtagadta a vallomást az az Sz. Dénes, akit azzal gyanúsítanak, hogy 15 évvel ezelőtt elvágta egy 78 éves asszonynak és lányának a torkát Makón. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett érdemi vallomást az ügyben.

A megölt asszony szerény életet élt, a nyugdíját azzal egészítette ki, hogy családi házának egyik szobáját kiadta egy  pénzváltónak. Az 51 éves lánya a közeli iskolában dolgozott takarítóként.

Korábban az idős nő unokáját gyanúsították a gyilkosságokkal, akit a szagminta alapján választott ki a kutya. A férfit kihallgatták, de a szakértői vélemény szerint nem egyezett a genetikai nyoma a helyszínen találttal, így vele szemben az eljárást megszüntették, majd 2006-ban a nyomozást is, mert nem volt beazonosítható az elkövető. A kiemelt ügyeket felderítő főosztály tavaly novemberben kezdeményezte a nyomozás folytatását, és ennek során azonosították a feltételezett elkövetőt.

A tettes először a szomszédos ingatlanba hatolt be, majd a kerítésen átmászva jutott be a nyugdíjas asszony házába. A nyári konyhában összetalálkozott a nyugdíjas asszonnyal, akit vascsővel agyonvert, majd elvágta a torkát. Ezután még másfél-két órát tartózkodott a lakásban, evett, ivott, majd átkutatta a házat. Ekkor találkozott össze az anyját meglátogató 51 éves nővel, akinek szintén elvágta a torkát.

A holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott. Az elkövető azonban vénás sérülést szenvedett, s a vért még a házban lemosta, ehhez azonban levette cérnakesztyűjét, így ujjlenyomatokat hagyott hátra. A rendőrség ismét összevetette ezeket a Makón és Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival és így találtak rá a gyanúsítottra.

Az elsőfokú Szegedi Járásbíróság szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a hajléktalan életmódot folytató egyedülálló férfi letartóztatást, ám az ügyvédje az előzetes kényszergyógykezelés elrendelése érdekében fellebbezett. A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék álláspontja szerint – az eljárás jelen szakaszában – nem állnak fenn az előzetes kényszergyógykezelés elrendelésének feltételei, mivel a gyanúsított kóros elmeállapotát ezidáig szakértő nem állapította meg. A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság végzését helybenhagyta, s két hónappal meghosszabbította Sz. Dénes letartóztatását.

(24.hu)

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés