Márki-Zay szerint 2022-ben teljes körű összefogás kell és egy miniszterelnök-jelölt

Hirdetés
Márki-Zay szerint 2022-ben teljes körű összefogás kell és egy miniszterelnök-jelölt
Hirdetés

A Magyar Hang által megrendezett múlt hét pénteki közéleti vitaesten jobboldali közéleti szereplők beszélgettek a polgári Magyarország esélyeiről. A Gulyás Balázs által megálmodott rendezvényen Gyöngyösi Márton, Király Miklós, Márki-Zay Péter, illetve Dr. Pálinkás József ütköztették érveiket. (A vita teljes összefoglaló cikkét ide kattintva lehet elolvasni. Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Márki-Zay Péter szerint polgári Magyarország épült 1998-tól, csak aztán a Fidesz elfordult ettől, annak ellenére, hogy mégsem sokan akarnának kipcsakok lenni, Putyinhoz és Erdoganhoz hasonló vezetőket támogatni. Szabad, demokratikus, nyugatos jogállam szükséges, ami nem feltétlenül jobboldali, de polgári, tehát több és más annál.

Márki-Zay annak fontosságát hangsúlyozta, hogy teljes körű összefogás szükséges, egy közös lista, egy miniszterelnök-jelölt 2022-ben. Gyurcsány Ferenccel ugyan kutya nehéz nyerni, de nélküle lehetetlen – fejtegette.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint viszont nem Dobrevnek kell az élen állnia, és a DK-sok is beláthatják, ha fontos nekik a kormányváltás, hogy Dobrev és a DK vezetésével nem váltható le a Fidesz-KDNP.

„Puzsér Róbertnek majdnem mindenben igaza volt, abban viszont tragikusan nem, hogy a kormányváltás előtt az ellenzéket kell leváltani”

– mondta Márki-Zay. Szerinte épp fordított kell legyen a sorrend. Továbbá vannak aggasztó jelek, mint Kispest, esetleg a fővárosba visszaszivárgó, levitézlett szereplők, akikkel persze szintén foglalkozni kell. De látnivaló az is, hogy míg a fideszes korrupciót a fideszes sajtó lesöpri az asztalról, addig Kispestre a független média nagyon is rápörgött, helyesen – értékelt. Márki-Zay továbbá hozzátette azt is, hogy szerinte 2022-től szakértői kormányzás szükséges, és vissza kell állítani a demokráciát és jogállamot a majdani parlamentnek.

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés