Lázár János tavaly óta vett hét új ingatlant és egy új autót

Hirdetés
Lázár János tavaly óta vett hét új ingatlant és egy új autót
Hirdetés

Hét új ingatlant vett az egykori miniszter, mai országgyűlési képviselő-kormánybiztos, és tagadhatatlanul nagyvállalkozó, aki miközben törlesztett 35 millió forintot tartozásaiból, nőttek megtakarításai is – derül ki a legfrissebb vagyonnyilatkozatából.

Lázár János idén már 34 ingatlantulajdonról vallott, miközben 2019 januárjában még 27 ilyen tételt sorolt fel – akkor is sok-sok pótlapot fűzve nyilatkozatához. Az év során Hódmezővásárhelyen vett négy további szántót, Szegeden egy lakóházat és egy garázst felerészben tulajdonolva, szőlőt Mádon.

A fideszes képviselő 10 millió forint készpénzt vallott be, miközben bankban 48 milliót tart. Eközben ugyanakkor Lázár megvált 11 milliónyi kötvénytől és részvénytől, legalábbis ennek már nincs nyoma a bevallásban.

Korábbi, 35 milliós bankhitelét törlesztette, de meg nem nevezett magánszemélyeknek továbbra is tartozik 20 millió forinttal. Földbérleti díjból, osztalékból származó (“időszakos, eseti”) jövedelme 15,5 millió volt, kormánybiztosként havi 1,3 milliót keres a parlamenti képviselőknek járó juttatások mellett.

A Hódmezővásárhely-Makó választókörzetéért felelős egyéni országgyűlési képviselő 2019-es vagyonnyilatkozat  alapján még 5 millió forintnyi kötvénye, 6 millió forintnyi törzsrészvénye volt, és készpénzben, valamint bankszámlán is 6-6 millió forinttal rendelkezett.

Lázár már a 2018-as választás után meglepő vagyonnyilatkozatot tett, így kiderült, hogy a fideszes képviselő komoly ingatlanos lett a miniszteri bársonyszék elhagyását követően, 10 százalékot szerzett az értékes Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben, így Ausztria egyik legtitokzatosabb, ókonzervatív nagytőkésének, az eurómilliárdos Max Turnauernek lett a partnere. Cégügyeiben jelentős változás 2020 januárjára sem állt be, ugyanakkor megvált 2 százaléknyi tulajdonrészétől a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben.

Lázárnak legfrissebb nyilatkozata szerint is megvan Land Roverje, de

vett mellé egy Mini Cooper Cabriót is,

miközben megvált BMW-jétől. Még mindig az övé egy kézirat és gróf Széchenyi Zsigmond védett karosszéke, valamint egyéb, meg nem nevezett műtárgyak.

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Hirdetés