Az a hír járja, hogy megvan a koronavírus ellenszere, de ez hazugság

Hirdetés
Az a hír járja, hogy megvan a koronavírus ellenszere, de ez hazugság
Hirdetés

Több álhíroldalon is megjelentek a hírek, melyek szerint elkészült a koronavírus ellenszere. Ezek az írások valótlanságot állítanak, ilyen vakcina egyelőre nem létezik.

Várható volt, hogy a koronavírus magyarországi megjelenésével a helyi álhírgyárosok magasabb fokozatba kapcsolnak. Így is lett: a jól ismert álhíroldalakon szerda reggel óta olyan hírek terjednek, melyek szerint a koronavírus kapcsán tesztelt oltóanyagok egyike bevált és képes a betegség visszafordítására.

Ez azonban hazugság, ilyen szer még nem létezik.

Az álhír készítői attól sem riadtak vissza, hogy a hiteles amerikai újságra, a New York Timesra hivatkozzanak “cikkünkben”. Azt is írják, hogy a készítményt egy másik, szintén influenzás szerrel keresztezve sikerült előállítani, majd pedig a tesztek során olyan eredményt elérni, “ami még a tudósokat is meglepte”.

Bár a tudóstársadalom valóban végez kísérleteket különféle vakcinákkal, a koronavírus elleni változatot még nem sikerült kifejleszteni. A kutatók többször hangsúlyozták azt is, hogy egy működő oltóanyag elkészítése

hónapokat vesz igénybe.

(hvg.hu)

Hirdetés

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés